Българският полузащитник Георги Костадинов изигра много силен мач за АПОЕЛ (Никозия) на именния си ден, но това не беше достатъчно за повече от точка при гостуването на ФК Пафос и срещата завърши 1:1. По същото време в Ларнака местният АЕК и Арис (Лимасол) завършиха при същия резултат. Така разликата на върха три кръга преди края се запази от 3 точки. Арис има 68, следван от АПОЕЛ c 65 и АЕК (Ларнака) с 62.

Костадинов извади червен картон на Жуниньо от домакините, който му влезе в грубо отзад в глезена, а през второто полувреме негов удар с глава след ъглов удар се отби в страничната греда и излезе в аут.

Треньорът на АПОЕЛ Владан Милоевич промени системата на 3-5-2, поставяйки трио от защитници – Андреас Каро, Креспо, Лаша Двали и двама нападатели в атака – грузинецът Квилитая и бившият футболист на Манчестър Юнайтед Федерико Македа. Македа в 32-ата минута и резервата Диумерси Ндонгала в 5-ата минута на добавеното време обаче пропуснаха най-чистите възможности да донесат успеха на гостите от Никозия.

Паласиос откри резултата за ФК Пафос още в 5-ата минута, а в 29-ата Лаша Двали изравни с глава след центриране на Сарфо. 6 минути по-късно Костадинов отне топка и тръгна в контраатака, но малко след централната линия беше спънат в гръб от Жуниньо, което означаваше червен картон за бразилския защитник на домакините. Гостите от АПОЕЛ също останаха с 10 души, след като в 69-ата минута Андреас Каро фаулира Хейсон Паласиос и беше отстранен от датския съдия Мортен Крог. Само след 3 минути при фаул от тъчлинията Костадинов посрещна топката с глава, отклони я назад, но тя се отби в страничния стълб и излезе в аут.

В добавените 8 минути имаше три възможности за гол. Най-напред домакините искаха дузпа за игра с ръка, но съдията каза да се играе. В 93-ата минута вратарят Вид Белец спаси АПОЕЛ, а след още 120 секунди дойде и пропускът на Ндонгала./ БТА