Българският полузащитник Антони Иванов ще продължи кариерата си в пореден румънски отбор. Софиянецът подписа за две години с един от изненадващите лидери в северната ни съседка – Ботошани.

Ботошани, който е на 3-о място в класирането с 11 точки от 5 мача, е петото предизвикателство за 26-годишния халф в Румъния. Преди това той е носил екипите на вече фалиралия Газ Метан Медияш, КС Университатя (Крайова), Волунтари и Динамо (Букурещ), с който обаче изпадна в Лига 2.

"ФК Ботошани продължава кампанията за придобивания от това лято и успя да реализира още два важни трансфера, пише сайтът www.playsport.ro. Това са босненският централен защитник Рияд Задику, който идва от местния Рудар (Приедор), както и Антони Иванов. Бранителят е минал през всички младежки отбори на Босна и Херцеговина, но още не е дебютирал за мъжете, водени от Ивайло Петев. Цената му според сайтовете за трансфери е 150 000 евро.

"Българският полузащитник Антони Иванов подписа с ФК Ботошани за срок от 2 сезона! На 26 години Иванов е играл още за Динамо Букурещ, Университатя Крайова, ФК Волунтари, Газ Метан, а у нас за Септември София, Монтана, Созопол, Лудогорец II. Антони ще носи номер 4", написаха в сайта си от клуба от региона Молдавия.

Собственикът на Ботошани Валериу Ифтиме не е извадил и едно евро за трансфери, но привлече 9 човека, всички със свободни трансфери. И явно това е правилното решение, тъй като отборът няма загуба – три победи и две равенства в пет мача, заемайки 3-ото място на точка от Фарул (Констанца) и Рапид (Букурещ).