Анортозис, с трима българи в състава си, победи с 2:0 шампионът и участник в 1/8-финалите на Шампионската лига АПОЕЛ Никозия.

Станислав Ангелов-Пелето изведе „синьо-белите” от Фамагуста с капитанската лента, а Маркиньос започна титуляр и остана на терена до края на редовното време , когато беше заменен от Игор Томашич.

Тимът от Ларнака започна шеметно мача и за 14 минути успя два пъти да пробие вратаря на гостите от Никозия – в 8-ата минута реализира новото мароканско попълнение на бившия тим на Станимир Стоилов Заир, а 6 минути по-късно Ронкато се разписа за 2:0.

Големият отсъстващ в състава на Анортозис беше Рикардо Лаборде, който ЦСКА правеше отчаяни опити да привлече до преди дни. Колумбиецът изтърпява наказание от 3 срещи заради червен картон.

Както обикновено Станислав Ангелов игра на познатото си добро ниво и беше в основата на повечето атаки на отбора.

Първата домакинска победа на „Старата дама” от доста време насам накара феновете да мечтаят за шампионска титла и участие в евротурнирите.

Известно е, че воденият от бившия наставник на Стяуа Рони Леви тим играе далеч по-добре навън, отколкото у дома.

След края на срещата публиката дълго изпраща любимците си с бурни аплодисменти. А фен на Анортозис излезе на терена, поздрави наставника на гостите Иван Йованович и му каза: „Днес ние бяхме срещу вас, но срещу Лион ще ви подкрепяме”.