Ръководството на Анортозис е изпратило конкретното си предложение за договор до българския нападател Емил Ангелов, съобщава кипърският вестник „Симерини”.

Според източник на изданието, кипърският клуб ще изчака отговора на българина. Както се знае, Ангелов има оферти от два турски клуба, както и от Анортозис, където треньор е Станимир Стоилов, с когото е познават отлично от работата си в Левски.

Българският вратар Димитър Иванков, както и френският нападател Венсан Лабан, продължават да тренират на облекчен режим и най-вероятно няма да играят в утрешната контрола на отбора с австрийския Адмира Вакер. Станислав Ангелов и Игор Томашич обаче излязат като титуляри.

Вестникът твърди, че утрешната проверка с австрийците е последната от мачовете, предвидени за експерименти от Стоилов. Българският специалист ще залага на схемата 4-2-3-1, която ще търпи промени в различните мачове.

Целта пред Стоилов за новия сезон е да се пребори за шампионската титла на Кипър, както и да влезе в групите на турнира Лига Европа.