Бившият селекционер на българския национален отбор по футбол Станимир Стоилов вече не е старши треньор на Анортозис (Кипър), обявиха медиите на Острова на Афродита. Според повечето електронни издания, ръководството днес има заседание по доста от проблемите в клуба, а раздялата със Стоилов ще бъде обявена по-късно.

Причината е, че ръководството иска да плати по-малка неустойка на българина от заложената в договора. Според контракта, бившият наставник на Левски и Литекс е подписал до месец май 2013-а година, а компенсацията в такъв случай е 700 хиляди евро, съобщава вестник "Шут и гол".

Техническият директор на Анортозис- грузинецът Георгий Кинкладзе, е натоварен със задачата да намери нов треньор. Към момента имената на трима души излизат на преден план като фаворити за поста на Стоилов.

Това са бившият национален треньор на Кипър Ангелос Анастасиадис, израелецът Ели Гутман- бивш треньор на АЕЛ Лимасол, както и сърбинът Зоран Милинкович, който има малък престой като играч при сините от Фамагуста.

Според вестник "Симерини" пък, причината за уволнението на Стоилов е отпадането от турнира Лига Европа, както и неубедителните резултати в първенството. в последния кръг Анортозис отстъпи на Омония с 0:1, но отборът като цяло играе неубедително. След 4 кръга шампионите от Апоел са на върха с 10 точки, а отборът на българския специалист има 7 от две победи, 1 равенство и 1 поражение.