Двата най-тиражни английски вестника – „Таймс” и „Сън” днес грейнаха с големи статии, посветени на българския голмайстор на Тотнъм Димитър Бербатов.

Медийният шум около Бербо расте с всеки изминал ден, както се увеличават и попаденията на сметката му. На българския национал в пресата вече се обръща не по-малко внимание от големите звезди на Острова като Уейн Рууни и Джон Тери.

Днес „Таймс” и „Сън” представят историята на Димитър Бербатов, още от юношеските му години.

„Таймс” излиза със заглавие: „Бербатов бележи заради сънародници в беда”, като се разказва историята на осъдените медицински сестри в Либия и се напомня че той е посланик на УНИЦЕФ.

„Сън” пък разказва за бащата на Димитър Бербатов, Иван, и значението на неговите съвети за играта на нападателя.

Пред двете медии сам Бербатов разказва как обсъжда изявите си по телефона с най-добрия си съветник – баща си. „Говорим си за това как да не допускам едни и същи грешки,” казва Димитър. „Слушам го. Опитвам се да давам най-доброто от себе си, за да не го разочаровам. Ако мога да накарам родителите си да се гордеят с мен, значи съм успял човек.”

Бербо разкрива и как се чувства неудобно, когато родителите му го подкрепят от трибуните. „Странно е, не знам защо,” коментира той.

„Роден съм за футбол,” споделя още благоевградчанинът. „Господ ме е дарил с талант и аз се опитвам да го показвам. Може би един ден, когато няма да мога да тичам бързо, ще стана защитник.”

Бербатов вече има 22 гола с екипа на Тотнъм е и една от безспорните нови звезди на Висшата лига в Англия.„Не съм си представял дори, че ще стане така,” продължава той. „В началото ми беше трудно, но аз вярвам в себе си. Когато се бориш и не свеждаш глава, тогава можеш да постигнеш много.”

Относно отхвърлената от него възможност за трансфер в по-голям клуб, Бербатов твърди: „Никой не знае какво ще му донесе бъдещето. За мен е голямо предизвикателство да се развивам на такова високо ниво. Аз не съм герой. Аз съм обикновено момче, което играе футбол и се старае да радва феновете. Благодарен съм за подкрепата им,” завършва Бербо пред „Таймс”.