„На поста десен защитник Станислав Ангелов дирижира цялата игра”, така германският таблоид „Билд” започва материала си посветен на българския футболист.

„От дълги години тактиката на Енерги Котбус е само една – топката с дълъг пас напред и след това надежда… Един футболист трябва да промени това – утре в Дортмунд”, продължава коментарът. В състава на последните в класирането 29-годишният бранител трябва да сервира коженото кълбо на съотборниците му пред него.

„Новият плеймейкър на Енерги – той дирижира отдясно в защитата”, продължава да го хвали авторът на статията Торстен Оте и загатва намерението на треньорския щаб да направи от Пелето халф.

При дебюта си за „червено-белите” срещу Бохум българският национал разпределяше топките перфектно. Ангелов докосна кълбото цели 79 пъти – най-много от всички останали в отбора. „Изключително качество за един защитник”, категоричен е Оте. Шефът в халфовата линия – Елвин Скела, игра само 75 пъти с топката.

„Човек може да види, колко бързо Станислав е намерил мястото си в отбора. Всички момчета в тима търсят Ангелов на терена. И това не е учудващо при неговата техника и отличното му чувство за тактика”, казва старши треньорът Петрик Зандер.

Бившият футболист на българския шампион Левски не е силен само в защитата. Той спечели 73% от единоборствата – отново най-много от всички играчи, които бяха на терена – тези на Енерги и тези на Бохум.

„Как успява да бъде толкова добър?”, пита се Торстен Оте. Зандер му отговаря: „Освен с добрия си дебют Ангелов превъзхожда противниковите футболисти с общия си поглед на играта, той умее да предвижда нещата”.

„Значи: Ангелов играе най-много с топката- еми естествено – той е новият плеймейкър на Енерги”, завърши материалът, посветен на Пелето.