Станислав Ангелов е показал най-слаби резултати на тестовете по време на първата фаза на подготовката в Енерги Котбус. „Някои футболисти имат нужда да си наваксат”, заяви кондиционният треньор на „червено-белите” Дирк Келер.

29-годишният български национал се оплаква от болки в коляното и поради това пропусна едно от заниманията на отбора. Според германците проблемът на Пелето е, че е бил подложен на прекалено голямо натоварване в Левски. През последните две години бранителят е участвал в над 100 мача за шампионите на България, а през лятото не е получавал достатъчно почивка и време, за да се възстанови, пише „Лаузитцер Рундшау”.

Подобни проблеми има и друго ново попълнение на Енерги – Овидиу Бурка. Футболистът не тренира с тима от Котбус от средата на седмицата, защото изпитва силни болки в глезена. Бурка е претърпял операция преди четири месеца. Тогава хирурзите са му поставили метална пластина в крака, а оперираното място сега се е възпалило. В началото на седмица играчът ще премине медицински прегледи в клуба.

„Знаехме за проблемите на двамата футболисти. Трябва да проявим търпение към тях”, каза Келер.

Междувременно стана ясно, че ръководството на Енерги Котбус е приело поканата на Левски за среща в понеделник. Само че от германския клуб няма да пристигне никой в София, а преговорите ще се водят между представители на българските шампиони, БФС и Германската професионална футболна лига. Тогава ще се реши окончателно бъдещето на Ангелов, който преди месец подписа тригодишен договор с Енерги.

Иначе „седмицата на мъките” за футболистите на германския тим приключи, след като те се завърнаха в Котбус от лагера си в Оберхоф. В зимния курорт „червено-белите” бяха принудени от старши треньора Петрик Зандер да изкачват общо осем пъти стълбите, отвеждащи до върха на шанцата за ски-скокове. Освен това Димитър Рангелов, Ангелов и компания изминаха стотици километри с велосипеди.

Тежката подготовка обаче си имаше и своята положителна страна – от емоционална гледна точка. След пет тежки и мъчителни дни футболистите освен съотборници станаха и приятели. Отборният дух и дружбата са другите задължителни изисквания освен добрата форма, за да бъде сформиран един футболен тим, коментира официалният сайт на клуба.

Вчера следобед именно тези добродетели трябваше да демонстрират играчите на Енерги. По време на тренировката с колелета момчетата на Зандер се разделиха на отбори от по четири човека. Упражнението беше всичките групи да останат заедно до края, без да се разделят. По-силните помагаха на по-слабите. Засичането на времето на изпълнение на задачата спря, точно когато последният колоездач пресече финалната линия.

В нито един от тимовете не участваха футболисти от една и съща държава, а във всеки от тях бе включено по едно ново попълнение. Най-добре се представи Димитър Рангелов. Той бе и капитан на цялата група. Българският нападател демонстрира най-добро отношение към останалите, но и се отличи с най-много сила. Неговият отбор, в който влизаха Герхард Тремел, Пржемек Трютко и Михаел Лерхл, даде и най-добро време.

Тази сутрин футболистите на Енерги проведоха последно леко занимание в Оберхоф, а след това се отправиха към Котбус.