Българският национал Станислав Ангелов се отличи с две асистенции за своя Енерги Котбус при равенството 3:3 като гост на Бохум в мач от 19-тия кръг на Бундеслигата.

Бившият играч на Левски игра 90 минути като десен халф и бе един от най-дейните футболисти на терена, като имаше и два удара към вратата на Бохум. В 75-тата минута Пелето си изкара шести жълт картон от началото на годината за фаул срещу Станислав Шестак.

Първият гол в срещата падна още в 7-мата минута на двубоя. Кристиан Ипса вкара топката в собствената си врата при опит да изчисти след корнер и по този начин даде преднина за Бохум.

В самия край на полувремето двата отбора си вкараха по един гол, за да се приберат на почивка при 2:1 за домакините. Първо Станислав Шестак вкара деветия си гол за сезона с прецизен удар с левия крак.

В 45-тата минута Станислав Ангелов спечели топката в центъра на терена и с чудесен пас намери Михал Пападополус, който вкара за 1:2.

Бенямин Ауер даде отново два гола преднина в 68-мата минута. В ответната атака обаче Ервин Скела преодоля Ян Ластувка и вкара за 2:3.

Крайното 3:3 оформи влезлият като резерва Бранко Йелич в 79-тата минута. Той се възползва от нов пас на Ангелов, навлезе отляво на наказателното поле и с точен изстрел в десния горен ъгъл донесе точката за Енерги.

Другият българин в тима Димитър Рангелов не взе участие в двубоя, заради контузия.

Благой Георгиев започна като титуляр и игра 85 минути за своя Дуисбург при загубата с 1:2 като гост на Волфсбург.

Валери Домовчийски бе в групата на Херта за гостуването на Щутгарт, но не влезе в игра. Столичани изненадващо победиха шампиона на Германия с 3:1.

Всички резултати в Бундеслигата:

От вчера: Айнтрахт Франкфурт – Арминия Билефелд 2 : 1

Байер Леверкузен – Хамбургер 1 : 1

Щутгарт – Херта 1 : 3

Бохум – Енерги Котбус 3 : 3

Хановер – Карлсруе 2 : 2

Нюрнберг – Ханза 1 : 1

Волфсбург – Дуисбург 2 : 1

Утре от 10.00 часа:

Борусия Дортмунд – Шалке

Байерн - Вердер