Бившият бранител на Левски Станислав Ангелов заяви в интервю за предаването Гол линия на Дарик радио, че съотборникът му в Енерги Котбус Димитър Рангелов заслужава повиквателна за националния тим на България.

 

Двамата български футболисти изковаха успеха на Енерги в последния мач на тима в германската Бундеслига срещу Карлсруе. Котбус победи с 2:0, а двете попадения бяха реализирани именно от Ангелов и Рангелов.

 

„Няма как да не съм доволен особено след като побеждаваме. Крайно време беше да бием и трябва да продължим така”, коментира Станислав Ангелов.

 

„Радвам се, че се възползвах от възможността и отбелязах. Аз не съм голмайстор и не се славя с добра игра с глава, но за мое щастие в този момент бях концентриран. В съблекалнята получихме поздравления, което е нормално, ако направиш нещо за своя клуб”, продължи бившият футболист на Левски и ЦСКА.

 

Отборът на Енерги Котбус се намира на последно място в Първа Бундеслига с актив от 11 точки след 15 кръга. Другите два тима в зоната на изпадащите са Нюрнберг и Дуисбург, които са с точка повече.

 

„Не може да се каже, че в клуба е много спокойно. Има си напрежение. Трябва да вдигаме главите. По-зле не може да стане. Трябва да направим всичко възможно и да дръпнем малко. Ако си повярваме обаче имаме отбор и изградихме някакъв стил на игра. Доста нови футболисти имаме и тези нещата оказват влияние. Изисква време докато се сработи отбора, докато се намери правилния път”, каза още бранителят.

 

Ангелов коментира и жребият за квалификациите за Световното първенство в ЮАР през 2012 година. Както е известно България попадна в група заедно със световния шампион Италия както и тимовете на Ирландия, Кипър, Грузия и Черна гора.

 

„В нашата група почти няма слаби отбори. Всички са на едно средно европейско ниво, като изключим разбира се отбора на Италия. Това обаче не бива да ни бърка. Мисля, че си имаме нашите шансове и трябва да си ги гоним. Във всеки мач трябва да даваме максимума от себе си, както сме го правили и до сега.”

 

„Според мен Рангелов има много качества и заслужава да бъде в националния тим. Това обаче ще бъде преценка на новия треньор. Но пак казвам за мен Митко е много добър футболист и нормално би било той да попада в националния на България”, каза още футболистът.