Българските национали Станислав Ангелов и Димитър Рангелов ще започнат като титуляри при домакинството на Енерги Котбус срещу Борусия Дортмунд в мач от третия кръг на германското футболно първенство.

За момента Енерги Котбус заема предпоследното място в класирането с 1 точка от първите си два мача. Тя беше спечелена в гостуването на отбора на Хановер, за когото отново няма да играе контузеният Чавдар Янков.

За берлинския Херта, който гостува на Байерн Мюнхен, участие в мача няма да вземе Валери Домовчийски. Бившият нападател на Левски отбеляза последното попадение в кариерата на Оливер Кан при бенефисния мач на легендарния германски вратар на "Алианц Арена" през изминалия сезон.

В петък най-тиражираният германски вестник "Билд" пък излезе със снимка на Димитър Бербатов с екип на баварците, твърдейки, че капитанът на националния ни отбор може изненадващо да попадне на "Алианц Арена".

Това обаче е малко вероятно и вписаната нападателна двойка на Байерн Мюнхен е Лука Тони и Мирослав Клозе. Гройтер Фюрт на Асен Караславов гостува на Франкфурт в неделя, когато ще се бори за втора победа след успех и загуба в първите два кръга на Втора Бундеслига.