Енерги Котбус на Станислав Ангелов и Димитър Рангелов се размина на косъм с първа победа от началото на сезона. „Червенобелите” направиха 1:1 като домакин на Нюрнберг в среща от четвъртия кръг на Бундеслигата.

Двамата българи започнаха като титуляри мача. Пелето за трети пореден път записва пълни 90 минути за новия си отбор. Този път 29-годишният национал играеше в лявата част на защитата на Енерги, а не като десен бек, както в предните два мача. Рангелов попадна за втори път в списъка със стартовите 11 на старши треньора Петрик Зандер, нападателят игра като титуляр и в миналия мач на тима от Лаузитц срещу Борусия в Дортмунд (3:0). Днес бившият футболист на Славия напусна терена в 77-та минута и отстъпи мястото си на Ривич.

Двубоят на „Щадион ам Фройндшафт” започна с превъзходство на домакините. Те стигнаха до първи гол в мача и втори в първенството след четвърт част игра. Тогава Сьоренсен се разписа от дузпа и донесе неистова радост на феновете на Енерги, които чакаха първи успех в лигата. След попадението обаче „червенобелите” се затвориха, а носителят на Купата на Германия успя да стигне до първи възможности за гол. Това обаче не се случи до края на първото полувреме.

През втората част и Рангелов, и Ангелов си изкараха жълти картони съответно в 58-та и 65-та минути. В 63-та гостите останаха с човек по-малко, след като Витек фаулира грубо Пелето и получи втори жълт картон. Въпреки численото предимство Енерги допусна гол пет минути преди последния съдийски сигнал и се размина с първия си успех за новия сезон. В 85-та минута Волф вкара с глава и сложи край на надеждите на Зандер и компания.

По този начин Енерги продължава да заема предпоследно място в класирането с две точки, а Нюрнберг са 15-и с 4 точки.

 

Всички резултати от четвъртия кръг на Бундеслигата:

Дуисбург - Арминия - 3:0

Енерги - Нюрнберг - 1:1

Хановер - Бохум - 3:2

Ханза - Борусия Дортмунд - 0:1

Херта - Волфсбург - 2:1

Вердер - Айнтрахт - 2:1

Утре:

Хамбургер - Байерн

Карлсруе - Щутгарт

Вчера:

Шалке 04 - Байер Леверкузен - 1:1