Енерги Котбус не успя да победи при гостуването на един от преките си конкуренти в борбата за оставане в Бундеслигата и завърши 1:1 срещу Нюрнберг.

Източногерманците пропуснаха да спечелят срещу разколебаните Ян Колер и компания, които трудно се съвзеха от драматичното си отпадане от 1/16-финалита за Купата на УЕФА в четвъртък, когато минути преди края се виждаха осминафиналисти, но два късни гола на Бенфика ги изхвърлиха от турнира.

Станислав Ангелов започна като титуляр и игра цял мач за тима от Котбус, докато съотборникът му Димитър Рангелов, който има проблеми с болки в гърба не игра в двубоя, игран пред повече от 40000 зрители на Изикредит-Щадион.

В 58-ата минута Марко Енгелхарт откри за Нюрнберг след подаване на гиганта Колер, а датчанинът Денис Сьоренсен изравни за гостите само минута по-късно.

Енерги се смъкна на последното 18-о място в Бундеслигата, докато Нюрнберг е 16-и, като двата тима, заедно със 17-ия Дуисбург на Благой Георгиев имат равен брой точки – по 17. На спасителната 15-а позиция е Арминия Билефелд с 18 точки.