Дебютът на Станислав Ангелов и новата северна трибуна на „Щадион дер Фройндшафт” трябва да помогнат на Енерги Котбус за първа победа в новия сезон на германската Бундеслига, това пише регионалният вестник „Лаузитцер Рундшау”. Утре от 17 часа местно време „червено-белите” приемат Бохум в мач от втория кръг на футболното първенство.

Според изданието издигнатата само за два месеца и съдържаща 8000 места „северна стена” ще уплаши сериозно гостуващия тим, а на футболистите, водени от Петрик Зандер, ще вдъхне смелост и кураж.

Стадионът на Енерги е с капацитет от 22 746 места и вече не е най-малкият в Бундеслигата, след като изпревари „BayArena” на Байер Леверкузен (22 500). На дебюта на Пелето за новия му тим се очакват 18 000 посетители. А всички футболисти са превъзбудени заради атмосферата, която ги очаква. „Момчетата се радват като малките деца на Коледа. Ние ще бъдем с човек повече, тъй като нашите фенове ще ни подкрепят”, доволен е Зандер.

Наставникът има големи очаквания от Станислав Ангелов. „Той притежава много особено качество. Мисля, че може да играе прекрасно на всяка една позиция освен да пази на вратата, разбира се”, коментира Зандер.

29-годишният български национал ще започне като десен защитник, като ще замени преминалия в Страсбург Золтан Сцелези. Бившият бранител на Левски ще бъде другата основна атракция в първата домакинска среща на Енерги за този сезон.

Другият български футболист в Котбус Димитър Рангелов, ще бъде резерва.