„Чувствам се добре. Всичко е нормално. Посрещнаха ме много топло”, това бяха първите думи на Ангел Червенков за българска медия, след като бе избран за наставник на украинския Севастопол. Специалистът, извел Литекс до трета шампионска титла това лято, подписа с украинците за две години и половина.

„Имаше поле за размисъл, след като получих поканата от президента на Севастопол. Трябваше да се направи анализ на ситуацията, тъй като отборът е в затруднено положение, а целта е запазване на място в елита”, заяви Червенков.

„От два дни съм в Украйна, имах доста разговори с някои от треньорите, които са работили и работят в клуба. Разполагам с необходимата информация за състоянието на отбора и материала, с който ще работя. Има достатъчно поле за анализи. Разбира се, ще имам възможност да изгледам и достатъчно видеоматериал, за да съм подготвен и да оправдая доверието на хората”, каза още последният наставник вдигнал над главата си шампионската купа в България.

„Част от щаба, който бе с мен в Литекс, ще работи с мен и в Украйна. Засега не мога да кажа дали ще привличам български футболисти, искам първо да преценя по най-добър начин ресурса, с който ще разполагам. Казах ви, че ще гледам доста видеозаписи за да мога да преценя кой ще ми свърши работа, и с кой ще трябва да се разделим”, сподели новият наставник на Севастопол.

„Пожелавам си здраве за мен и моето семейство. Дано да имаме повече поводи за радост и положителни моменти. Искам да се случват позитивни неща, те да преобладават в нашия живот”, завърши Ангел Червенков.