Българският мениджър на Хартс Ангел Червенков е на път да върне шотландския тим сред лидерите, след убедителната победа над гранда Рейнджърс с 4:2.

През първото полувреме водачът в класирането от Глазгоу бе много апатичен и се размина само с две попадения, дело на Андрю Драйвър с плътен диагонален удар по земята и на сенегалския национал Ибрахим Тал от границата на наказателното поле..

Легендарният мениджър на Рейнджърс Уолтър Смит реагира с две смени още на почивката, като централният нападател Крис Бойд бе заменен от Даршевил.

В първите минути на втората част детинска грешка в защита на Роби Нелсън даде шанс на Рейнджърс и „сините” намалиха от 11-метров наказателен удар. Хартс обаче показа завиден характер и на свой ред получи право да изпълни дузпа, която Майкъл Стюърт превърна в гол. Минути по-късно тоталната преса на Хартс доведе до топовен шут на литовският полузащитник Иваскевичус, който доведе резултата до разгромното 4:1. В оставащото време тимът от Единбург свали темпото и започна да разиграва, което позволи един гол след отлична атака на Даршевил, но за повече от загуба с 4:2 гостите от Рейнджърс нямаха сили.

Непосредствено преди началото на дербито победа с 3:1 постигна и младежката формация на Хартс срещу връстниците си от Глазгоу. Българинът Бранимир Костадинов водеше атаката на „сърцата” и още във втората минута, след подета от него скоростна атака, младоците поведоха с гол на шотландският юношески национал Дейвид Темпелтън. В 40-та минута Бранимир реализира сам след самостоятелен пробив отдясно. С днешното си попадение софиянецът оформи сметка от четири гола в четири поредни мача в рамките на последните две седмици.

Още във вторник двамата българи ще имат отново работа, когато е мачът от резервната Премиер лига между Мъдъруел и Хартс.