Българският мениджър на шотландския Хартс Ангел Червенков изведе своя тим до победа с 3:1, като гост на Сент Мирън, в шампионатен мач на Висшата лига на Високата земя.

Това бе вторият успех на родния специалист за седмицата, след като във вторник отстрани Дънфърмлин, в двубой за Купата на Лигата. На четвъртфинала на турнира „сърцата” ще се изправят в един мач, като гост срещу шампиона Селтик.

В Сент Мирън избраниците на Червенков не дадоха никакъв шанс на домакините. 20-годишният англичанин Андрю Драйвър откри резултата в 40-ата минута.

През второто полувреме старата кримка на домакините Марк Бърчил поведе своите към обрат и когато започна да се усеща натиск Майкъл Стюърт реализира 11-метров наказателен удар за нарушение именно срещу него в 56-ата минута.

Сент Мирън намали резултата в 78-ата, чрез Коркоран, но Андриюс Величка в 83-ата отне всякакви надежди на домакините, с гол при първото си докосване до коженото кълбо, след като замени французина Кристиян Наде.

Ангел Червенков направи промени, не само в тактическата постройка на Хартс, но и в състава.

За първи път от януари 2005 година между 45-ата и 82-ата минута на терена нямаше нито един литовец, което веднага бе забелязано и от коментаторите на мача. Известно е, че собственик на клуба от Единбург е литовският милионер Владимир Романов и по традиция прибалтийските играчи присъстват осезаемо на игралното поле.