Воденият от българския специалист Ангел Червенков отбор на Хартс постигна убедителна победа с 4:1 над гостуващия Абърдийн, в мач от 13-ия кръг на шотландската Висшата лига.

Домакините притиснаха съперника още от самото начало на срещата. Така при първата си сериозна атака към вратата на "жълто-черните" Андрю Драйвър откри резултата.

Ранният гол тотално обърка сметките на гостите, чиито атаки биваха спирани още в центъра на терена. От своя страна "сърцата" не преставаха да тормозят защитата на Абърдийн и съвсем очаквано в 14-ата минута Андреус Величка преодоля за втори път Ленгфилд.

След второто попадение момчетата на Червенков намалиха оборотите, с което позволиха на играчите в "жълто-черен" екип да сътворят няколко опасности пред ветерана Стив Бенкс. Така в 38-ата Де Вишер преодоля безпроблемно защитника Кристоф Бера и с плътен удар намали - 2:1.

След почивката, а и до края на срещата домакините изцяло диктуваха събитията на терена. Само добрите намеси на вратаря на Абърдийн и разконцентрираните отигравания на футболистите на Хартс в завършваща фаза позволиха да се отбележат само още два голо, дело на Ибрахим Тал и на френския нападател Кристиан Наде, които оформиха крайното 4:1 за „сърцата”.

С категоричния успех Хартс се изкачи в горната половина на таблицата и вече е шести с актив от 18 точки. Водач е Селтик с 28, пред Рейнджърс с 25, колкото имат и третия Хибърниън и четвъртия Дънди Юнайтед.

След края на срещата пък босът на клуба от Единбург Владимир Романов лично е поздравил Ангел Червенков за свършената работа до този момент.