Димитър Димитров не започна по най-добрия начин престоя си, начело на руския Амкар Перм. Херо направи своя неофициален дебют като треньор на тима в контролната среща срещу немския третодивизионен Кикерс Офенбах. Проверката, първа за тима от Перм по време на лагера в турския курорт Анталия, завърши 2:0 за немците, които заемат пето място в Трета Бундеслига.

С не особено добри чувства ще запомни двубоя и българският халф Георги Пеев, който бе изгонен в края на мача. Другите ни сънародници в тима от Перм, Мартин Кушев и Захари Сираков не взеха участие в срещата.

В 35-тата минута Евгени Шербаков бе изгонен за втори жълт картон за оспорване на съдийско решение и остави Амкар с човек по-малко.

Всичко по-интересно обаче се случи през второто полувреме. С неговото започване на терена се появи Пеев, който замени Афанасиев.

В 60-тата минута немският тим получи право да изпълни дузпа, след като Щефан Зинов бе фаулиран в наказателното поле. От 11-метровия удар точен бе Туфан Тосуноглу, който откри резултата. Отново той удвои на 2:0 от пряк свободен удар само 5 минути по-късно.

В 81-вата минута Георги Пеев, който в този момент бе капитан на отбора, също получи червен картон, след като реагира бурно на съдийско отсъждане. Така Амкар завърши контролната среща с 9 футболисти.