Отборът на Амкар Перм, чийто треньор е Димитър Димитров – Херо, записа първа загуба от началото на сезона. Руският тим претърпя поражение с 0:1 от Криля Советов като гост във втория кръг на местния шампионат. От началото на сезона Амкар няма нито едно отбелязано попадение, а преди седмица завърши при нулево равенство срещу Ростов.

Георги Пеев и Мартин Кушев записаха пълни 90 минути, докато третият българин в състава Захари Сираков не взе участие, тъй като изтърпява наказание за червения си картон от изминалия мач на Амкар.

Бившият футболист на Левски Жеан Карлос се появи в игра в 53-та минута, но бразилецът остана незабележим до края на срещата. За сметка на това, Мартин Кушев на няколко пъти пробва късмета си, но не съумя да прати кълбото в мрежата на съперника. В 63-та минута капитанът на тима падна на границата на наказателното поле, но главният рефер не отсъди дузпа в полза на неговия тим.

Единственото попадение в мача реализира чешкият нападател на Криля Ян Колер в 59-та минута на двубоя.

В самия край на срещата Георги Пеев опита да изненада вратаря на съперника с мощен шут, но ударът му бе неточен.

Благодарение на спечелените три точки, домакините се изкачиха на първото място във временното класиране, след като вече имат пълен актив от началото на сезона от 6 точки. За сметка на това, невъзможността да реализира голове, остави Амкар в долната част на таблицата, след като в първия кръг направи 0:0 срещу новака Ростов.