Амкар с българите Георги Пеев и Захари Сираков в състава си, не успя да спре шампиона Зенит Санкт Петербург и отстъпи с 0:2 като гост в среща от 14-я кръг на руското първенство. За тима от Перм не игра Мартин Кушев, който в предишния кръг бе изгонен и сега изтърпява наказание. Без тарана обаче Амкар се оказа доста беззъб за силния тим на Зенит. Пеев игра 58 минути, като бе заменен през второто полувреме от Афанасиев, докато Захари Сираков остана цял мач на терена.

Двата отбора влязоха в срещата със съвсем различно настроение, като Зенит все още се оплакваше от предишния двубой с Луч Владивосток, който поискаха да бъде отложен. За разлика от това, в Амкар духът бе приповдигнат от трилъра с ЦСКА Москва – 3:3, преди три дни.

Зенит успя да оползотвори преимуществото си на терена след половин час игра, когато момчетата на Дик Адвокаат направиха атака като по учебник, а Зирянов завърши комбинацията с попадение. Всички опити на Амкар да стигне до нещо повече се оказаха неуспешни, но тимът от Перм не се отказваше и се отбраняваше смело. Съдията на мача също помогна малко, като отмени два гола на Зенит – на Аршавин и Домингес за игра с ръка.

При една от малкото грешки в защита обаче падна и второ попадение. В 50-та минута Попов извърши нарушение в наказателното поле и реферът Юрий Баскаков отсъди дузпа, която минута по-късно Тимощук реализира.

Постепенно Зенит се успокой и спря да атакува, като отстъпи инициативата на Амкар. Въпреки че не оставяха вратаря Малафеев без работа, момчетата от Перм така и не намериха мрежата зад него.

След тежките мачове с грандовете ЦСКА и Зенит, Амкар все пак запази място в челото на класирането – на второ място с 26 точки – две повече и мач повече от Динамо. Лидер е Рубин Казан. Зенит е едва на десета позиция със 17 точки, но и едва 11 изиграни срещи.