Мениджърът на Чарлтън Алън Пардю за пореден път показа, че вярва в качествата на Светослав Тодоров. Българският нападател е измъчван от непрестанни контузии, но наставникът не спира да го подкрепя в тежката ситуация. Тоди получи неприятен удар при завръщането си на терена в Чемпиъншип след дълго отсъствие, в мача срещу Ипсуич преди 12 дни. Пардю е доволен, че времето в паузата за националните отбори е дало време на българина да се възстанови.

Заради многото контузии в състава, Чарлтън наистина се нуждае от услугите на Светльо Тодоров, затова мениджърът се надява да може да го използва в предстоящите две домакинства – с Бристол Сити и Бърнли.

„Тоди тренира само днес,” заяви Пардю пред официалния сайт. „На него му трябваше известно време да се завърне, и аз не мисля, че все още е напълно готов, така че трябва да го пазим. В събота играем в Кардиф, след което имаме две домакинства, и не мисля, че ще може да играе във всичките три мача.”

„Той е много важен за нас. Магическата му способност му винаги да даде хитър пас е безценна,” продължи Пардю. „Неговата класа ни вдига с едно ниво нагоре. Загубата му миналата година бе много неприятна за нас, но ние смятаме и се надяваме, че ще се върне към предишната си форма.”