Алекси Желязков се завръща в руския футбол и от новия сезон ще бъде помощник-треньор на Амкар, където изкара и предишните две години, съобщи самият той пред БТА. Желязков е получил преди два дни лична покана от старши треньора Рашид Рахимов, с който работиха през последния сезон.

Новото първенство стартира на 12-и март, но другата седмица има срещи от турнира за купата на Русия.

Той допълни, че е решил без много-много да мисли по въпроса, въпреки че не е ясно за какъв период ще бъде контрактът, нито пък финансовите условия.

„Доволен съм, че се връщам в Амкар. Познавам хората там, познавам първенството, познавам обстановката. Освен това, в руската Висша лига няма случайни клубове и случайни играчи. Всичко е на много високо ниво. Виждате, че име като Роберто Карлош прие офертата и също ще играе по руските терени”, обясни мотивите си бившият треньор на Нафтекс и помощник на Димитър Димитров-Херо.

Алекси Желязков отиде в Перм през 2008-а година именно като асистент на Димитров, а след това за кратко дори беше изпълняващ длъжността старши треньор. През цялата минала година той беше първи помощник на Рашид Рахимов, който остана за още един сезон като старши треньор.