Защитникът на Лестър Александър Тунчев поднови пълноценни тренировки след дълго лечение на контузия.

29-годишният български национал се подготвя наравно със съотборниците си, но от клуба не бързат с прогнозите кога ще бъде готов да се завърне на терена в официален мач.

„Хубаво е да го видим на тренировъчния терен. Той не е готов още, не влиза в единоборства. Рано е да кажем кога ще може да играе отново, но се надявам да е скоро. Тунчев е много добър футболист, който е много уверен с топка в крака, познавам играта му от българския национален отбор”, коментира мениджърът на Лестър Свен-Йоран Ериксон.

Тунчев е тормозен от тежки контузии в последните две години. Той скъса кръстни връзки в мача за купата на Англия срещу Кристал Палас през януари 2009 година и бе извън терените за седем месеца.

След завръщането си в игра Тунчев отново получи тежка травма в коляното след изиграни едва три мача и претърпя операция миналия септември. През март тази година българинът отново се подложи на операция и тъкмо се подготвяше да се завърне в игра, когато претовари другото коляно и за пореден път влезе в лазарета.