Българският полузащитник Александър Тонев започна пълноценни тренировки с отбора си Лех Познан, след като пропусна два мача заради мускулна травма. Тонев ще бъде включен в групата за мача с Шльонск (Вроцлав), но участието му към момента не е сигурно.

Крилото имаше разтежение в горната част на мускула на прасеца, получено от мача с Висла за купата на страната. В следствие на тази травма той отпадна от сметката на треньора Мариуш Румак за един мач за първенството и един за купата.

"От ден на ден състоянието му изглежда по-добро, но дали ще бъде готов за игра, ще стане ясно след последната тренировка утре, каза още треньорът, цитиран от официалния сайт на клуба.

След три загуби в последните четири мача Лех се смъкна чак на 9-о място в класирането с 29 точки, докато Шльонск е на 2-а позиция.

Вчерашната тренировка на отбора беше само с десет от футболистите и това бяха хората, които не играха в сряда за купата.

Треньорът Румак, макар и временен вариант в Лех, е амбициран за успех в неделя. "Този състав, макар и поизостанал в класирането, все още има шансове да се нареди в местата, даващи право на участие в Европа", каза още Румак.