Българският национал Александър Тонев завърши на 9-о място в класацията на полузащитниците в полската Екстракласа. Тонев има три номинации за идеалния отбор на кръга, които носят по 3 точки бонус, както и общо 166 точки в статистиката, изготвена специално за местната лига.

Първият при вратарите беше определен и за вратар на идеалния отбор на сезона в Екстракласа. Това е естонският национал и вратар на Висла (Краков) Сергей Парейко. По четирима защитници и също толкова полузащитници, заели най-високите позиции в своите ранглисти, бяха включени в идеалните 11. Двамата най-добри нападатели са ветеранът Томаш Франковски от Ягелония (Бялисток) и Аркадиеш Пиех от Рух Хожув.

Първите четири места за халфовете заеха Себастиан Мила от Шльонск (Вроцлав), Преджъс Накулма от Гурник, Марек Зиенчук от Рух и сърбинът Ивица Илиев от Висла. Разликите между първите четири са съвсем малки, като Мила има 412, а Илиев Ц 399. Други известни имена, които се наредиха преди българското крило, са Камил Косовски (ГКС Белхатов), Маор Меликсон (Висла) и Павел Соболевски (Корона Келце).

В класацията при нападателите Цветан Генков е извън топ 15.