Юношата на ЦСКА Михаил Александров е намерил своето място в Борусия Дортмунд и не съжалява за проваления му трансфер в Ливърпул, това сподели самият футболист в интервю за Гонг. „Отборът ме иска, но в момента се уточнява сумата, която трябва да се плати на ЦСКА. Когато това стане, всичко ще бъде ОК”, каза младият талант.

Александров разкри, че договорът, който ще подпише с германския тим, е за три години. „Ще тренирам заедно с първия отбор, но ако не съм в групата, ще се подготвям с втория състав”, обясни българският халф. 18-годишният футболист сподели, че се вижда всеки ден със старши треньора на Борусия Томас Дол и двамата си говорят много за футбол. Александров сподели, че разговаря с наставника си на английски език.

„Реших да продължа кариерата си в чужбина, защото смятам, че няма как да намеря място в настоящия състав на ЦСКА. „Червените” купиха доста играчи, значи ще разчита на тях. Те не ги взимат за резервната скамейка. Пък и аз съм млад, все още не съм се доказал”, каза Александров. Той добави, че ще направи всичко възможно да се утвърди в тима на „жълто-черните”. „Аз ще направя всичко, за да се докажа в Дортмунд, но има голяма разлика в класите на двата отбора”, заяви талантливият тийнейджър.

„Не съжалявам за Ливърпул, защото мисля, че тук си намерих мястото”, каза Александров от Германия. „Все пак Ливърпул е много, много голям клуб. Работната виза ми попречи да играя там. Но изобщо не съжалявам, че стана така, а напротив – радостен съм, че продължа тук”, каза юношата на „армейците”.

Александров разказа, че останалите футболисти на Борусия се държат много добре с него. „Те са наистина страхотни – и момчетата от втория тим, и тези от първия. Дори звезди като Климович, Петрич се държат с мен, все едно ме познават отдавна. Бъзикаме се помежду си, питат ме за България. Много свестни хора са”, сподели халфът.

„Моита цел е да играя добър и качествен футбол. Останалото е вече съдба”, каза Александров.