Българският национал Алекс Петков имаше основна роля в мача на своя Шльонск Вроцлав в домакинството на Санкт Гален от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите. Защитникът първо отбеляза третия гол за своя тим, но по-късно бе изгонен от игра с червен картон. Другият българин Симеон Петров също взе уастие в двубоя и записа пълни 90 минути за домакините. Мачът бе истинска драма и завърши 3:2 в полза на поляците, които обаче отпадат от турнира заради загубата с 0:2 в първия мач.

Домакините можеха да поведат в 10-ата минута, когато гол на Себастиан Мушолик бе отменен заради засада. След това Санкт Гален пръв откри резултата в 21-вата минута чрез Бастиен Тома.

Шльонск обаче направи невероятен обрат в края на първото полувреме, вкарвайки три гола за седем минути. Първо Петр Шварц изравни в 41-вата, след това Пьотър Самиец-Талар изведе домакините напред в 43-тата, а в третата минута на добавеното време точен бе и Алекс Петков за 3:1.

Втората част бе изпълнена с драма, като първо Петков бе изгонен в 77-ата минута след доста спорен червен картон за симулация в наказателното поле, когато бе настъпен и падна за дузпа.

След това червен картон бе даден и на Матиас Науел дълбоко в добавеното време в 102-рата минута, а гостите получиха дузпа в своя полза, реализирана от Вилем Гюбелс в 108-ата минута за 3:2. След това нервите и на Арнау Ортис от домакините не издържаха и той също получи червен картон в 112-ата минута. В крайна сметка след този трилър гостите ликуваха и продължават към плейофа на турнира, където ги очаква сблъсък с Трабзонспор. Шльонск пък се сбогува с Европа.