Старши треньорът на Астън Вила - Алекс Маклийш за пореден път изрази своята подкрепа за Стилиян Петров. Наставникът посети капитана на тима в болницата в Лондон, където българинът започна лечение срещу левкемия.

Заедно с Алекс Маклийш в медицинското заведение отидоха още собственикът на клуба Ранди Лърнър и изпълнителният директор Пол Фолкнър.

"Стан е решен да се изправи с проблема лице в лице. Говори позитивно за ситуацията, нямаше търпение да започне лечението си и да се пребори с болестта. Подкрепата от страна на Астън Вила, Селтик и Челси беше невероятна. Стилиян се гордее с нея и се наслади на онези моменти. Той има невероятен дух. Само Господ знае какво е в главата му в момента. Стан е истински капитан на Астън Вила. Той се показа като лидер на терена. Ще направим всичко, което Стан и семейството му искат. Знам, че има много хора, които желаят да научат много по този въпрос, но знам, че цяла България подкрепя Стилиян. Всички ще искат ежедневна информация за състоянието му, но само той и семейството ще кажат кога трябва да има официални сведения за състоянието му", заяви Маклийш.

Собственикът на Астън Вила също подкрепи българския национал в първите дни от лечението му от болестта.

"Още е твърде рано да се мисли за дълготрайните последствия. Стан е изправен пред битка и той ще се бори. Ако може, дори ще се включи в тренировките на отбора. Всички го подкрепят", заяви Ранди Лърнър.