Алания Владикавказ отстъпи с 1:2 като гост на Спартак Налчик в първи мач от втория кръг на руската лига. От българските футболисти в състава, Иван Иванов игра цял мач в защитата на Алания, а Иван Стоянов се появи на почивката.

И двата отбора бяха стартирали първенството с равенство, затова се хвърлиха с всички сили за успеха днес, но двете попадения през първото полувреме се оказаха решаващи за домакините.

Резултатът бе открит в 23-та минута, когато Александър Щаницин с мощен удар от границата на наказателното поле препарира Дмитрий Хомич в рамката на вратата.

В последната минута на първото полувреме Спартак увеличи аванса си, когато грузинецът Гогита Гогуа за втори път изненада Хомич с удар от далеч.

След почивката Алания заигра по-добре, и в 68-та минута играч на гостите бе спънат в наказателното поле. Дузпата бе 100-процентова, а Джамбулад Базаев я реализира, за да намали изоставането.

До края на срещата обаче футболистите от Налчик се прегрупираха правилно и съумяха да запазят крехкия си аванс до последния съдийски сигнал.