Българският треньор Димитър Димитров-Херо получи признание за работата си в Саудитска Арабия, след като клубът му предложи нов договор.

В момента Херо води Ал Кадисия от саудитския град Хобар, който пое на последното 12-о място в местната Висша лига. Под ръководството на българския специалист тимът записа няколко положителни резултати, които го изведоха на 10-а позиция. Така най-вероятно Ал Кадисия ще остане в елитната дивизия на страната.

"Може и да остана, но поставих пред ръководството само едно условие- да се направи селекция, за да бъде отборът догодина доста по стабилен. Иначе няма смисъл да се опитваме да правим нещо с посредствени играчи, каза за БТА Херо. Той допълни, че сега има дълга пауза в първенството на арабската страна, която той ще използва за да види младите играчи от школата, както и свободни агенти на проби.

"След като ми предлагат нов договор, значи са оценили качествата ми. Опитах се с наличния потенциал да подобря представянето на Ал Кадисия. Преди да дойда, отборът падаше поголовно и не случайно се беше закотвил на последното място. Сега се преместихме две позиции напред и има някакви наченки на футбол, обясни още Димитров. Но ако остава в град Хобар, искам нови играчи, защото наличните не ме задоволяват нивото им".