Твенте и Аякс завършиха наравно 2:2 в зрелищен мач от холандското първенство. Николай Михайлов пази на вратата на шампионите, и за първи път получи гол от игра. Двубоят спокойно можеше да приключи и при още по-сериозен резултат, ако положенията пред двете врати бяха влезли.

Аякс бе малко по-добрият отбор през първото полувреме, и равенството на почивката не отговаряше на случващото се на терена. Тимът от Амстердам пропусна поне четири чисти голови ситуации, а почти всяка атака водеше до опасност. Въпреки това Твенте бе отборът, който откри резултата. В 11-та минута Тео Янсен засече добре подаването на Брайън Руиз, и прати топката зад Мартен Стекеленбург.

Четири минути по-късно обаче Аякс изравни, когато Ники Михайлов изби удар на Сим де Йонг с глава, но топката попадна в Мунир ел Хамдауи и той се разписа.

След почивката Твенте взе инициативата и в 62-та минута отново Тео Янсен се разписа, като засече паса на Люк де Йонг. Само шест минути обаче трябваха на Аякс да възстанови равенството, и Ейонг Енох със силен далечен удар направи 2:2.

Това се оказа и крайният резултат, който се оказа достатъчен на Аякс да задържи първото си място в класирането, тъй като ПСВ Айндховен също завърши 1:1 срещу Грьонинген. За „филипсите” не игра Станислав Манолев, който все още се възстановява от контузия, а попадението за ПСВ реализира Ола Тойвонен.

В класирането Аякс има 17 точки на върха, ПСВ е втори с 15, колкото има и третият Грьонинген, а Твенте е на четвърта позиция с 13 точки в актива си.