Аякс Амстердам е новият шампион на Холандия, след като победи трудно като гост Твенте с Николай Михайлов на вратата с 2:1 в среща от 32-ия кръг на Ередивизи. Така 2 кръга преди края на първенството в „ниската земя“ клубът от Амстердам има аванс от 7 точки пред втория ПСВ Айндховен. Николай Михайлов записа цял мач, но в 29-ата минута фаулира играч на гостите в наказателното си поле и реферът отсъди дузпа.

Мачът бе изключително оспорван, като гостите от Амстердам бяха наясно, че ако победят, ще станат недостижими на върха. Малко преди часовникът да отброи половин час след началния съдийски сигнал Тиендели сбърка в отбрана и българският национален вратар извърши нарушение срещу Грегори ван дер Вил в наказателното си поле. Главният съдия Ричард Лисвелд посочи бялата точка и показа жълт картон на стража. Зад топката застана бившият съотборник на Михайлов Тео Янсен, който не показа сантименти и изведе Аякс напред в резултата.

През второто полувреме домакините опитаха всичко, за да изравнят и в крайна сметка Лерой Фер накара трибуните да избухнат в 72-ата минута с попадението си за 1:1.

Радостта в лагера на Твенте продължи твърде кракто, защото само 6 минути по-късно резервата Лоренцо Ебисилио изведе Ван дер Вил сам срещу Михайлов и холандският национал го преодоля за 1:2 в полза на гостите.

След успеха Аякс събра 70 точки на върха, докато преследвачът ПСВ Айндховен има 63. Твенте пък е 6-и с 60 точки, като е заплашен да не играе в европейските клубни турнири през следващия сезон.