Агентът на Чавдар Янков - Волфганг Фьоге, е разговарял със спортния директор на Хановер Кристиан Хохщетер за трудната ситуация, в която е изпаднал неговия клиент при "червените" и евентуалния трансфер на българския национал още през зимата.

"Трябва да намерим решение. Това, че не играе, изнервя Янков. Мисля, че треньорът поставя в титулярния състав най-добрите играчи. А когато Янков не е сред тях, ние се тревожим. В случая и за Хановер не е добре и не е от полза, ако Янков не играе", заяви Фьоге.

"Най-добрият изход е през зимния трансферен период Хановер да даде Янков под наем на друг клуб, за да може футболистът да набира игрова практика", добави мениджърът на Чавдар. 

"При продажба няма да може да се вземе голяма трансферна сума. Затова отдаването под наем е вариант. Янков може да отиде в друг тим от Бундеслигата или в някой от кандидатите за влизане елита", каза още Фьоге.

„Янков наистина се нуждае от игрова практика. Но на този етап негов трансфер не е на дневен ред. Какво обаче ще се случи преззимата, не мога да кажа", сподели Хохщетер.