Агентът на българския младежки национал Валери Божинов Джери Паломба коментира спекулациите около името на нападателя през последните седмици: „Интересът към него от страна на Фиорентина ме поласка,” заяви Паломба пред ВиолаГол. „Относно Ювентус, аз смятам, че всеки опит е полезен и може да си извлечеш поуки дори от негативните емоции. В случая обаче има доста малко за извличане, с цялото ми уважение към клуба. През тези месеци обаче Валери показа, че е израснал много като личност. Вярвам, че при нашия футбол е много трудно играчите да се делят на титуляри и резерви, заради трудността му. Няма как един играч да участва във всеки един мач на отбора си през сезона. Валери може да потвърди това.”

Паломба продължи: „Понякога оправдавам изблиците на Валери с младостта му. Когато смениш Фиорентина с клуб като Ювентус, е много голям шок. Обсъждали сме грешките му, и се надявам, че те няма да се повторят.”

Агентът бе запитан дали следващия сезон можем да очакваме един „възроден” Божинов. „След като го гледах всеки ден в Торино, наистина се надявам, че през следващия сезон ще успее да се докаже. Съотборниците му в Ювентус му показаха колко е важно да се раздаваш всеки ден на тренировка.”

Според Паломба, Валери е оставил отлични впечатления в Ювентус, въпреки че е играл малко. „Буфон, Киелини, Трезеге и много от останалите футболисти винаги говорят хубави неща за Валери.”

На станалият стандартен въпрос – ще се върне ли Валери със сигурност във Фиорентина, Паломба завърши: „Очаквам скоро да се срещна с ръководството на тима, за да решим бъдещето на Валери.”