Агентът на Валери Божинов – Джери Паломба, за пореден път потвърди, че Манчестър Сити не иска да се разделя с нападателя. През последните месеци се появиха редица слухове, че Фиорентина, както и други италиански клубове, искат да провлекат българския национал. Агентът обаче разсея тези твърдения, като сподели, че ръководството на Сити ще разчита на Валери Божинов и през следващия сезон.

Както Gong.bg вече съобщи, мениджърът Джери Паломба, който движи делата на българския футболист, е провел личен разговор с Марк Хюз на 22 май. На срещата наставникът на „гражданите” му е казал да забрави за евентуален трансфер на Божинов през лятото.

„От Манчестър Сити ме увериха, че той остава ключова част от техния отбор”, заяви Джери Паломжа пред Calciomercato.it.

„Той беше много нещастен заради контузиите, които го сполетяха, но от Сити възнамеряват да продължат отношенията си с него, а той ще остане част от клуба”, добави агентът.

„Разговарях с Марк Хюз лично, защото той е човекът, който решава кой ще остане и кой не. Хюз ни увери, в това, което искахме да чуем, затова защо да търсим нов клуб?” – завърши Джери Паломба.

Вчера пък самият Валери Божинов заяви в интервю за клубния си сайт, че не смята да сменя тима си, тъй като иска да се отплати на феновете и ръководството за подкрепата, която са му дали по време на трудния за него възстановителен период.