Новият капитан на Астън Вила Габриел Агбонлахор сподели, че във всеки мач съотборниците на Стилиян Петров ще играят за българина. Полузащитникът продължава лечението си от левкемия.

„Олоф Мелберг беше човекът с лентата на ръката, когато направих моя дебют през 2006 година и от тогава ние имахме Гарет Бари, Мартин Лаурсен и, разбира се, Стилиян“, заяви Агбонлахор.

„Научих много от всички тях и натрупах опит като футболист, така че перспективата да бъда капитан не е толкова обезсърчителна. Това определено е много голямо събитие за мен. Може би не е нещо, което съм си представял, когато за първи път се присъединих към тима, но е привилегия да бъда капитан на Астън Вила“, добави Агбонлахор.

„За мен е чест да нося капитанската лента на клуба, но най голямото ми желание е Стилиян да се върне и да поведе отбора отново“, добави футболистът.

„Познавам Стан от почти шест години. Той е боец, затова съм сигурен, че ще се пребори с това. Стилиян беше в много добра форма, по-добра от повечето от останалите играчи, когато откриха, че е болен от левкемия. Той води здравословен начин на живот и пази хранителен режим, винаги внимава за дехидратирането на организма си“, сподели още новият капитан на Вила.

„Ще дадем 100 процента от себе си и ще се опитаме да побеждаваме във всеки мач заради Стан до края на сезона“, сподели още Габриел Агбонлахор, който заяви, че всичко, което прави е заради българския футболист, тъй като двамата са били много близки.