Габриел Агбонлахор призна, че играчите на Астън Вила са били шокирани, след като са научили, че техният капитан Стилиян Петров има левкемия. Английският национал обаче е сигурен, че българинът ще спечели битката с болестта.

Петров започна лечението си през тази седмица, а в негово отсъствие Агбонлахор ще бъде капитан на Астън Вила. Нападателят обаче би бил безкрайно щастлив, ако трябва да върне капитанската лента на Стилиян.

„Новината за Стан бе огромен шок. За някой, който е здрав като Стан, това бе много шокиращо. Но той показа смелост да дойде на мача с Челси през уикенда“, сподели Агбонлахор.

„Той знаеше, че ще му бъдат зададени много въпроси и дойде, и показа какъв голям ефект има върху играчите и също какъв голям капитан е.“

„Това удари тежко играчите. Мисля, че показаха страхотна битка за Стилиян в събота и имаха малшанс да не вземат хубав резултат. Мисля, че всички са близки със Стан и всички са във връзка с него и той ще остане във връзка с всички относно неговото подобрение.“

„Той е фантастичен за този клуб, той е страхотен пример и всички се надяват, че ще преодолее това и след това ще се върне и ще ни води с капитанската лента отново“, допълни Агбонлахор.