Ивайло Петев и неговият АЕЛ Лимасол са все по-близо до титлата в Кипър, благодарение на невероятен обрат, който сътвориха в мача си срещу Омония от 35-ия кръг, завършил 3:2.

Андре Шембри откри за Омония през първото полувреме, а Йоанис Шадживасилис удвои аванса в началото на втората част и по всичко изглеждаше, че АЕЛ ще допусне втора поредна загуба, която можеше да коства скъпо на отбора на Петев.

Веднага след втория гол обаче, голмайсторът Шадживасилис бе изгонен с втори жълт картон, което все пак вдъхна надежди на тима от Лимасол, за който Станислав Генчев остана на резервната скамейка. Еду Ориол върна едно попадения в 59-ата минута.

Драмата обаче дойде в последните минути. АЕЛ се втурна в атака и в 87-а минута получи право да изпълни дузпа, която бе реализирана от Жорже Монтейро. В добавеното време пък младокът Ембало хвърли своя отбор в екстаз с трети гол, който донесе скъпоценните три точки.

Така АЕЛ вече има 81 точки, с 5 пред втория Аполон, който обаче не може да ги стигне, тъй като също има само мач до края. Единственият конкурент е в лицето на АПОЕЛ Никозия, който са с 6 точки зад АЕЛ, но и с мач по-малко.

В неделя АПОЕЛ е домакин на Анортозис и ако не успее да спечели, ще узакони титлата на АЕЛ. При успех обаче разликата ще бъде 3 точки, а в последния кръг двата отбора играят помежду си в Лимасол, където домакините ще се нуждаят само от точка.