Най-авторитетният португалски спортен всекидневник „A Bola” потвърди новината на Гонг, че Спортинг Лисабон иска да привлече българския нападател на Парма Валери Божинов и вече води преговори с дуковете за трансфера.

Ето какво пише изданието по темата: „Божинов е в списъка на Спортинг за подсилване на атаката през следващия сезон. Според информация на „A Bola”, лъвовете са влезли в контакт с италианския клуб и искат да вземат състезателя под наем за един сезон.”

„Българският национал е получил оферти от няколко европейски клуба, но Парма не иска да се разделя за постоянно с него, така че предложението на Спортинг ще бъде добра опция”, добавя португалският ежедневник, без да знае, че всъщност напоследък Лотар Матеус не вика Валери Божинов в тима си.

„А Бола” пише още, че Божинов е получил оферти от Италия и Турция, както и от Гърция, но играчът е отхвърлил този вариант.

Вестникът информира и че лисабонският гранд предпочита да се подсили с нападател, който може да играе и в центъра на атаката и по крилата, като смята, че българският голаджия отговаря идеално на тези изисквания.