Валери Божинов игра пълни 90 минути за резервите на Манчестър Сити при загубата с 0:2 като гост на Мидълсбро. Мениджърът на Сити Марк Хюз прати българския нападател във втория отбор, тъй като иска той да трупа повече игрово време след като се възстанови от поредната тежка контузия.

Както при повечето си участия за резервния състав, Божинов бе сред най-добрите на терена, и бе най-опасният футболист за Ман Сити. Още в самото начало на двубоя българското острие бе изведено в наказателното поле, но от границата на пеналта стреля на два пъти в аут. Това обаче накара Мидълсбро да се окопити и бързо домакините стигнаха до попадение, дело на Адам Джонсън. Малко след гола на Боро, Божинов засече една топка с глава от непосредствена близост, и само изключителното изпълнение на вратаря Рос Търнбул предотврати равенството.

След почивката мачът продължи в добро темпо, а Божинов имаше възможност да се отчете с асистенция, но Бол не оползотвори създадената от българина ситуация.

В 70-та минута Мидълсбро стигна и до втори гол, като негов автор бе Джош Уолкър, който оформи крайния резултат в срещата.