Българският старши треньор на Амкар Перм Димитър Димитров ще получи сериозна сума за трансфери през новия сезон. Това обяви вицепрезидентът на тима Генади Шилов, който разкри, че става въпрос за бюджет от порядъка на 650 милиона рубли (над 15.5 милиона евро). Днес се състоя първата официална пресконференция на Димитров, съвместно с Шилов и президента на клуба Валерий Чупраков.

Самият Херо говори за медиите, а в ролята на преводач влезе един от тримата български футболисти на Амкар – Георги Пеев.

„Амкар е добре балансиран отбор, играе агресивен футбол, отбранява се добре. Наистина, вкарва малко голове, и това е най-сложната част, но е нормално и ние ще работим много в това отношение,” сподели Димитър Димитров. „Аз предпочитам атакуващия стил, няма значение кой ще бележи голове. Привърженик съм на традиционната тактическа схема 4-4-2.”

- Какъв треньор сте – демократ или диктатор?

„На терена съм диктатор, в живота – демократ.”

- Как ще поддържате отношения с пресата?

„Не искам да създавам препятствия за никого. Готов съм да отговарям на въпроси, разрешавам и на футболистите да го правят. Ще се старая да съм коректен с журналистите, и се надявам на взаимност в това отношение.”

- Вие знаете, че Мартин Кушев вече има лиценз от УЕФА категория А за треньор. Имате ли намерение да го вземете за помощник?

„За мен той е действащ футболист.”

Георги Пеев също бе помолен да разкаже малко за взаимоотношенията си с Херо. „Много съм му благодарен за това, че на 20 години ме повика в националния отбор, повярва в мен, след което тръгнах към върха в кариерата си. Ако трябва да е с една дума, мога да го определя като професионалист. Той е много общителен човек, трудолюбив. За него могат да се кажат само хубави неща.”