Тотнъм се готви да предложи нов договор на българския голмайстор Димитър Бербатов, разкри английският таблоид „Сънди Мирър”. Страхотните изяви на Бербо с екипа на „шпорите” през последните месеци накараха шефовете в клуба да се чудят как да го задържат за още пет години.

Решението е увеличение на заплатата, която ще възлиза на над 50000 евро (35000 паунда) на седмица.

26-годишният капитан на българския национален отбор е засипван с похвали от медиите на Острова, като всички се редят на опашка за интервюта и материали с негово участие. Бербатов се адаптира изключително бързо към английския футбол и в Тотнъм са готови да възнаградят усилията му.

Димитър Бербатов все още има четири години от настоящия си договор, но „шпорите” са наясно, че формата, която демонстрира ще го направи обект на желание на много от грандовете, както на Албиона, така и в Испания и Италия. Със сигурност се знае за интерес от страна на Манчестър Юн и Ливърпул.

Тотнъм обаче иска да задържи българската перла за възможно най-дълъг период и затова ще се опита да направи от тима истински гранд, за да пасне на Бербатов.

С тази цел мениджърът Мартин Йол вече е набелязал двама нови играчи – Дарън Бент, който да партнира в атаката на българина, и халфът Скот Паркър, който да запълни празнината в центъра на терена.

Междувременно, отново се обади старата травма на Бербатов в слабините, затова той бе заменен в двубоя срещу Челси от ФА Къп. "Не искахме да рискуваме, затова му дадох почивка," заяви Йол.