Руският първодивизионен Амкар Перм заминава утре на първия си лагер в Турция, след като треньорския пост беше поет от Димитър Димитров-Херо.

Както се знае, негов асистент е Алекси Желязков, а в отбора има и трима български футболисти- Мартин Кушев, Захари Сираков и Георги Пеев.

Групата, която ще включва 22-ма футболисти, заминава за Анталия през Москва. В рамките на лагера пермчани ще изиграят четири контролни мача, като първият е на 23-и януари с тима на Салют-Енергия (Белгород). На следващия ден Амкар излиза срещу Ворскла (Полтава). Третият спаринг-партньор все още не е известен, а срещата трябва да се играе на 27-и януари. Ден по-късно е мачът с Динамо (Тбилиси).

Петима футболисти от миналогодишния състав са останали в Перм, за да бъдат включени в трансфертата листа. Петима нови пък, всичките между 19 и 22 години, от по-нискоразредни клубове са привлчени от Херо в отбора.

В Турция ще се присъедини и титулярният вратар Максим Шумайлов, който е ангажиран с младежкия национален отбор на Русия, както и полузащитникът Никола Дринчич, който се възстановява след операция в Германия.

Херо взима на проби двама футболисти- полузащитници, босненец и хърватин, които имена не се съобщават.