Мартин Петров бе титуляр при успеха на неговия Манчестър Сити с 3:0 над Уулвърхемптън. Българският национал започна в стартовите 11 за втори път в рамките на последните три дни, след като в събота вкара за 2:0 над Стоук Сити и сега отново бе сред най-добрите в тима на Роберто Манчини, който записа две победи в първите си два мача начело на гражданите.

Точно половин час след началото на двубоя на Молиню Сити можеше да поведе в резултата, след като Петров центрира отляво и Карлос Тевес развъртя защитата на вълците, но бунтарят Крейг Белами от четири метра не успя да уцели вратата.

Гостите обаче поправиха пропуска си в 33-ата минута, когато с прецизен удар Тевес завърши успешно добра атака, минала през българското крило и Белами за 0:1.

И след попадението тимът от Манчестър бе по-активен на терена, като след няколко добри ситуации закономерно стигна до втори гол в 69-ата минута, когато влезлият като резерва Хави Гаридо майсторски завъртя топката покрай стената на Уулвс при изпълнение на пряк свободен удар.

В 82-ата Мартин Петров даде прекрасен пас към Белами, който бързо отигра към Тевес, но Апаша от отлична позиция би покрай вратата.

Пет минути преди края българинът бе заменен от Робиньо под бурните аплодисменти на гостуващите фенове, а и на част от тези на домакините.

Крайното 3:0 за Сити фиксира Карлос Тевес в 86-ата минута с точен шут от дъгата на наказателното поле.

С този успех Манчестър Сити завърши 2009 година с 35 точки от 19 двубоя във Висшата лига. Гражданите са шести в класирането, но са само на две точки зад четвъртия Тотнъм, който обаче е с мач повече.