Българският нападател Костадин Башов се отличи с гол и асистенция при победата на Алки с 4:1 над гостуващия Онисилос в мач от първия кръг на турнира за купата на Кипър..Башов изведе тима си с капитанската лента и беше най-добър на терена.

Той центрира от дясно в 43-ата минута и Давид Солари засече с глава за 2:0. Българинът направи резултата класически в 54-ата минута с удар от десетина метра, а четвърт час преди края Башов изведе Арнал Конде в чиста позиция и испанецът вкара за 4:0. За гостите цял мач игра Кристиан Узунов, а Константин Мирчев остана резерва.

В друг мач от първия кръг бившият нападател на ЦСКА и Ботев (Пловдив) Дормушали Саидходжа вкара два гола за победата на втородивизионния АЕП Пафос над гостуващия Еносис с 5:4 след изпълнение на дузпи. Редовното време завърши 1:1, а в продълженията двата състава си размениха по още две попадения.

Домакините изравниха в 74-ата минута, когато Саидходжа беше спънат в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Българският вратар на гостите Георги Петков парира удара на Мигел Варгас от бялата точка, но португалският халф направи добавка за 1:1.

В продълженията Саидходжа на два пъти извеждаше домакините напред в 92-ата и в 101-ата минута, но гостите стигаха до изравняване.

При дузпите Сидни нацели гредата при третото изпълнение за Енонис и това се оказа фатално. В последствие Петков реализира за 4:4, но Александрос Гарпоцис вкара последната пета дузпа за Пафос и прати отбора си във втория кръг.