15-годишният български полузащитник Станислав Дюлгеров вече е част от школата на холандския Твенте (Енсхеде).

Роденият на 23-и август 2003-а година бургазлия ще облече екипа на юношите до 17 години на клуба, които се състезават в местната елитна дивизия. През последната година той беше част от германското Спортно училище Щадлон, което е свързано с Шалке 04.

"Избрахме Станислав да продължи развитието си в Твенте, въпреки интереса на други отбори като Кьолн и Шалке, заради глобалния проект, който предложиха холандците и съчетава изискванията ни за футболно развитие, образование и близост до семейството, което живее в Германия. От друга страна холандският клуб е известен с добрата си работа с подрастващите, както и с футболната философия, която изповядват и допада идеално на техничен играч като Станислав. Много важна точка е, че той ще продължи образованието си в международно англоезично училище, което е осигурено от Твенте. След като тези детайли бяха уточнени, решението беше да приемем предложението на Твенте. Вече можем да му пожелаем успехи през новия сезон", каза мениджърът на 15-годишния левичар Антъни Раво.

Станислав Дюлгеров е роден в Бургас и е юноша на най-продуктивната местна академия Черноморец. Още на 13 години е харесан от английския гранд Арсенал, но година по-късно ФИФА им забранява да го регистрират и използват в мачове, след като процедурата по Брекзит е задействана.

Тази вечер Станислав ще направи своя неофициален дебют за Твенте в контролата срещу една година по-големите юноши на Валторп (Германия). /БТА