Благой Георгиев записа само 14 минути игра при загубата с 0:2 на неговия Дуисбург от Бохум в мач от 13-ия кръг на Бундеслигата. Българският национал сензационно не попадна в стартовия състав на старши треньора Руди Бомер, като седна на резервната скамейка за първи път, откакто носи „синьо-белия” екип.

„Зебрите” инкасираха поредна загуба в немското първенство и по този начин дадоха сериозна заявка за втория ешелон на страната. Дуисбург заема предпоследното място във временното класиране с 9 точки. С една по-малко е отборът на Станислав Ангелов и Димитър Рангелов – Енерги. Тимът от Котбус има реалната възможност да се измъкне от дъното, като постигне успех над Ханза Рощок утре.

Отборът от областта Рур се възползва по-добре от шансовете си в мача на „MSV Arena” в Дуисбург и логично стигна до успеха. Промените, които Бомер предприе в своя състав, се оказаха безполезни – „зебрите” отново бяха абсолютно безлични в атака и не успяха да реализират нито едно от положенията си. Наставникът изненадващо остави Благо Георгиев резерва, като на негово място пусна Моктари. Мароканецът обаче не помогна с нищо на домакините.

Головата сметка за Бохум откри Имхоф в 29-та минута. Второто попадение за гостите бе дело на Бехман и падна 6 минути преди края.

Останалите срещи от 13-ия кръг на Бундеслигата ще се играят утре и в неделя.

Лидер в класирането на страната е Байерн с 28 точки. На второ място е Хамбургер с 26, а Вердер Бремен е на трето с 24 точки.