Неустойката в договора на българския старши треньор Красимир Балъков с Хайдук Сплит е 1,2 милиона евро, твърди "Билд".

45-годишният Балъков, който има контракт за още 18 месеца с хърватския тим, е основен фаворит за нов наставник на германския първодивизонен Херта на мястото на уволнения в края на миналата седмица заради незадоволителни резултати Михаел Скибе.

Според изданието българинът вече е разговарял с главния мениджър на берлинчани Михаел Преец и е постигната принципна договорка между двете страни, но Херта няма възможност да плати сериозната неустойка, тъй като столичани имат дългове от около 35 милиона евро.

Ако ръководствата на двата клуба постигнат споразумение за драстично намаляване на сумата за освобождаване на Балъков, то той ще поеме Херта, като в екипа му ще влязат още двама българи Илия Груев и Йончо Арсов, с които той работи и в момента в Сплит.

"Берлинер Цайтунг" пък информира, че Балъков не е водил тренировката на Хайдук във вторник заради "лични ангажименти в Германия". Той се е върнал още същия ден в хърватската столица с полет от Франкфурт.

Според изданието българинът се е срещнал с хора от управата Херта, като посочва, че във вторник Преец и друг шеф на берлинчани Томас Херих са отсъствали от офиса на клуба в столицата.

"Той имаше личен ангажимент в Щутгарт и пътува през Франкфурт. Всичко останало са спекулации", заяви агентът на българския спец Фали Рамадани.

Рене Тречок е временен наставник на Херта и ще води отбора в мач номер 1000 на столичани в Бундеслигата срещу шампиона Борусия Дортумнд в събота.