Топ нападателят на Палермо Франко Васкес вече не остави съмнения, че играе последния си сезон при „розанерите“. Италианският национал заяви, че си мачтае да спечели трофей и да намери място в окончателния състав за Евро 2016.

През последните месеци името на 26-годишният таран често беше свързвано с грандовете от Серия А Милан и Ювентус. Президентът на сицилианци Маурицио Дзампарини обаче бе категоричен, че в никакъв случай няма да продаде водещия си офанзивен футболист в средата на сезона.

„Аз си мечтая да играя на Евро 2016 с Италия“, сподели роденият в Аржентина Васкес. „Първо обаче трябва да се съсредоточа да играя добре за Палермо.“

„Мисля, че националният отбор е следствие на това, което играчите правят на клубно ниво. Играя в Палермо от три години, в които помъдрях както като играч, така и като човек. Сега съм различен човек от онзи, който дойде тук през 2012 година.“

„Да бъда част от Палермо беше много важно за моето израстване. Определено ще остана тук до края на сезона, а после ще видим. Както всеки футболист, и аз искам да отида в по-важен клуб, за да стана по-добър и да се боря за по-сериозни цели като печеленето на трофеи“, отчете Васкес.